Segway tour door Lissabon

Een van de allerbeste manieren om een stad te bekijken en te leren kennen is per Segway. Een ervaring die ik graag met klanten deel. Dat geldt voor veel steden en zeker ook voor Lissabon waar een Segway een ideaal vervoermiddel is vooral door de hoogteverschillen. Beleef de vrijheid van wandelen maar dan gemotoriseerd. De ideale manier om in korte tijd veel te zien.

Lees meer

De ideale reisgenoot

Een keer in de zoveel tijd is er dan eindelijk iets nieuws op het gebied van reisbagage. Ontwerper Oki Sato van de japanse ontwerpstudio Nendo ontwikkelde voor Fabbrica Pelletterie Milano een cabin case als ideale reisgenoot. De travel case heeft niet alleen unieke deksel, maar bevat bovendien nogal wat vernuftige extra's.

Lees meer

The Royal Monceau

De kunst van luxe. De romantiek van Parijs. De legende: Raffles. Kies voor dit Parijse paleis aan de prestigieuze Avenue Hoche, op steenworp afstand van de Champs-Elysées en de Arc de Triomphe. Le Royal Monceau Raffles Paris is een oase van charme, rust en gezelligheid in het hart van Parijs.

Lees meer

Taj Palace Marrakech

Taj Palace ligt majestueus in de befaamde Palmeraie regio als een tijdloze oase in de woestijn van palmen en olijfbomen, grenzend aan de dramatische uitlopers van inspirerende Atlasgebergte. Het is een weelderig en luxe paleis, een smeltkroes van Aziatische, Ottomaanse, Mughal en Marokkaanse stijlen.

Go Clean. Go handig!

Echt leuke en betaalbare travel accessoires zijn soms moeilijk te vinden. De Go Clean serie van Flight 001 is een eigentijdse kijk op inpakken en wegwezen. Een aparte zak voor vuile was, schoenen en bijvoorbeeld zwemkleding. Ideaal als de groep vlak voor vertrek nog heerlijk van het zwembad gebruik kan maken.

Lees meer

Het beste ijs van Europa

Normaal gesproken ben ik niet zo'n ijs eter. Misschien ook wel omdat het vaak te zoet is of te smakeloos. Ik laat me echter graag verrassen tijdens een reis en werd onlangs in Lissabon een ijsje beloof dat ik nooit eerder proefde. Neem van mij aan: dat is inderdaad het geval.

Lees meer

Waarom wordt er aan boord zoveel tomatensap besteld?

Succes verzekerd, met een tomatensapje of een bloody mary aan boord. Dat heet het umami effect, zo blijkt uit een recente studie. Wat u misschien nog niet wist is dat het geluid van vliegtuigmotoren de smaakbelevenis namelijk met dertig procent kan verminderen. Maar dat gaat dus niet op voor umami, ook wel het vijfde smaak-zintuig genoemd. Wij mensen kunnen vijf smaken proeven: zoet, zout, zuur, bitter en dus umami, een meer hartige smaak.

Lees meer

Wat betekenen ze eigenlijk?

We kennen er vele van het reizen. Sommige zijn bijna vanzelfsprekend, anderen zijn een raadsel. Waar komen de meest gangbare airport codes eigenlijk vandaan? Deze vraag wordt (min of meer) beantwoord op de nieuwe site airportcod.es